2014 m. gegužės 27 d., antradienis

Baltijos šalių literatūra bus pristatoma Londono knygų mugėje

knygų mugė 2013
Lietuvos, Latvijos ir Estijos kultūros ministrai gegužės 21 d. Briuselyje pasirašė susitarimo memorandumą dėl dalyvavimo 2018 m. Londono knygų mugėje viešnių teisėmis.

Šalys ketina skatinti ir remti trijų Baltijos šalių bendradarbiavimą literatūros ir leidybos srityje, skatinti tiesioginį valstybės institucijų ir kultūros įstaigų bendradarbiavimą pristatant Baltijos šalių literatūras pasaulyje.

Pristatydamos Baltijos šalis garbės viešnių teisėmis 2018 m. Londono knygų mugėje, organizuodamos bendrą kultūros ir specialistų programą, šalys bendradarbiaus su Londono knygų muge, Britų taryba ir Jungtinės Karalystės leidėjų asociacija.

Prisistatydamos Baltijos valstybės sieks pabrėžti šalių literatūrų ir kultūrų savitumą bei regioną vienijančius bruožus.

Trijų Baltijos šalių kultūros ministrai susitikime taip pat aptarė bendrus veiksmus švenčiant trijų Baltijos valstybių 100-metį 2018 metais, aptarė iniciatyvas žiniasklaidos srityje, susipažino su Latvijos pirmininkavimo ES Tarybai 2015 metų pirmoje pusėje planais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą