2014 m. lapkričio 28 d., penktadienis

Akcija "Knygų Kalėdos" įsibėgėja


knygu kaledos Knygų Kalėdos

Prezidentė su vaikais įžiebs eglę ir pradės „Knygų Kalėdų“ skaitymus


Ketvirtadienis, lapkričio 27 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį, lapkričio 28 d., 16.00 val. Baltojoje salėje kartu su vaikais įžiebs pirmąją Kalėdų eglę ir pakvies šalies miestus bei miestelius prisijungti prie akcijos „Knygų Kalėdos". Šventės metu vyks lietuvių autorių kūrybos skaitymai, kurie vėliau keliaus per visą šalį.
„Knygos Kalėdos keliauja į miestų, miestelių ir mokyklų bibliotekas, kviesdamos domėtis lietuvių literatūra, Lietuvos istorija ir tradicijomis. Svarbu, kad kiekvienas rastume laiko knygai ir pasirūpintume, jog naujų knygų netrūktų mūsų bibliotekoms", - sakė Prezidentė.

Pradėdami „Knygų Kalėdų" skaitymus, moksleiviai iš visos Lietuvos - Visagino, Širvintų, Kudirkos Naumiesčio, Vilniaus ir Vilniaus rajono - skaitys mėgstamiausių lietuvių rašytojų kūrinių ištraukas.

Kalėdinę nuotaiką kurs garsūs šalies atlikėjai - Justė Arlauskaitė - Jazzu, Mantas Jankavičius, Ieva Narkutė, Saulius Prūsaitis, „Telebimbam", „Dainų dainelės" laureatė Saulė Imbrasaitė ir choras „Ąžuoliukas". Renginį ves Dominykas Vaitiekūnas. Šventiniame renginyje Prezidentūroje dalyvaus bibliotekininkai iš visos Lietuvos. Renginį tiesiogiai transliuos LRT, jį bus galima žiūrėti ir Prezidentūros tinklalapyje www.prezidentas.lt.

Prezidentūroje tradiciškai vyks ir kūrybinės dirbtuvės, kurių metu Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su vaikais ir „Knygų šalies" dailininkais kurs knygą „Tai - kas gražiausia Lietuvoje". Knygos iliustracijos bus kuriamos pagal unikalią XIX amžiuje pradėtą naudoti technologiją, kuri leido sukurti judančias ir besikeičiančias iliustracijas. Nuo jos ir prasidėjo spalvingų, iliustruotų, įdomiai išleistų knygų vaikams leidyba.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos" šiais metais kviečia dovanoti lietuvių autorių knygų šalies bibliotekoms.

Iki sausio 6 dienos knygų bibliotekoms bus galima nupirkti knygynuose „Vaga", „Pegasas", „Knygų namai" ir „Humanitas". Taip pat portaluose Knygos.lt, Knyguklubas.lt, Knygukatalogas.lt,Manoknyga.lt, Niekorimto.lt ir Patogupirkti.lt. Šiais metais prie akcijos prisijungia ir prekybos tinklas IKI. Akcijos metu bibliotekoms skirtos knygoms bus parduodamos su 20 proc. nuolaida.
2014-11-27, Prezidentės spaudos tarnyba

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą