2015 m. balandžio 15 d., trečiadienis

Soman Chainani. Gėrio ir blogio mokykla


Didelio populiarumo pasaulyje sulaukusi knyga, pagal kurią jau kuriamas ir kino filmas.

Autorius savo knygą vadina šiuolaikine pasaka ir išgyvenimo gidu vaikams – berniukams ir mergaitėms. Tai išbandymų, nuotykių, meilės ir pavojų kupina istorija apie paslaptingąją Gėrio ir Blogio mokyklą. Čia mergaitės ir berniukai ruošiami tapti geraisiais pasakų veikėjais arba piktadariais ir mokosi mylėti arba nekęsti. Į ją patekti gali tik išrinktieji ir kasmet priimama tik po porą mokinių – gerą ir blogą. Tačiau tas, kas visada manė esantis geras, mokykloje nebūtinai gaus gerojo veikėjo vaidmenį, o pikčiurna nebūtinai turės mokytis piktadarysčių. Kodėl gerais laikyti vaikai Gėrio ir Blogio mokykloje gauna piktadarių vaidmenis, o negražūs ir paniurę atsiskyrėliai patenka pas princus ir fėjas?

„Gėrio ir blogio mokykla“ – nepamirštama kelionė į užburiantį ir netikėtų pavojų kupiną pasaulį, iš kurio ištrūkti įmanoma tik įveikus daugybę išbandymų ir sužinojus, koks esi iš tikrųjų.

Knygos autorius, indų kilmės JAV rašytojas, Somanas Chainani (Somanas Čainanis) pasakomis tiki netgi labiau negu vaikai. Mokydamasis Harvarde jis tapo tikru pasakų žinovu ir parašė darbą apie pasakose sutinkamas moteris piktadares. Jis ir įvairiais prizais apdovanotas scenarijų autorius. O laisvalaikiu Somanas labai mėgsta žaisti tenisą.
Bernardinai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą