2015 m. balandžio 3 d., penktadienis

Vaikų literatūros premijos laureatai 2014

Kristina Gudonytė
Vaikų literatūros premija šiemet skirta rašytojai Kristinai Gudonytei už talentingą kūrybą vaikams ir paaugliams, už įtaigų intelektualinį ir psichologinį turinį, už jautrumą gimtajai kalbai, o Almai Valantinienei – už nuopelnus populiarinant vaikų literatūrą,






Kristinos Gudonytės knyga „Ida iš šešėlių sodo“ aprėpia paaugliams svarbias temas: tėvų ir vaikų santykius, meilę, pavydą, pasitikėjimą ir išdavystę, amžinybę ir mirtį. Gyvenimas parodomas iš įvairių pusių, nevengiant ir tamsos bei žiaurumo, bet vyrauja pozityvi nuostata, gėrio nuojauta.

Alma Valantinienė
Alma Valantinienė rengia aktualias laidas vaikų ir jaunimo klausimais. 

Balandžio 2 dieną Panevėžio J. Miltinio dramos teatre, minint Tarptautinę vaikų knygos dieną, 2014 metų laureatėms buvo įteikta Vaikų literatūros premija. Šios premijos tikslas – skatinti Lietuvos rašytojus kurti vaikams skirtas knygas, įvertinti švietimo, visuomeninių ar privačių įstaigų bei asmenų indėlį populiarinant vaikų literatūrą, ugdant estetines, bendražmogiškąsias ir pilietines vertybes, skleidžiant originalias kūrybos iniciatyvas. 
Dviejų dalių premija skiriama už nuopelnus vaikų literatūros srityje (2280 eurų) ir už nuopelnus vaikų literatūros ir skaitymo populiarinimo srityje (1520 eurų).


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą