2014 m. lapkričio 19 d., trečiadienis

Prasideda jubiliejinė akcija „Metų knygos rinkimai“



Jau dešimtą kartą skaitytojai kviečiami išrinkti Metų knygas keturiose kategorijose: suaugusiųjų, poezijos, paauglių ir vaikų.

Ekspertų komisijos iš viso atrinko dvidešimt knygų, po penkias kiekvienoje kategorijoje. Akcijoje dalyvaujančios knygos yra parašytos šiuolaikinių lietuvių autorių ir išleistos nuo 2013 m. rugsėjo 1 dienos iki 2014 m. rugpjūčio 31 dienos.

Už labiausiai patikusią knygą visose kategorijose galima balsuoti interneto svetainėse metuknygosrinkimai.skaitymometai.lt ir lrt.lt; elektroniniu paštu metuknyga@lrt.lt arba paštu adresu: „Metų knygos rinkimams“, Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Gedimino pr. 51, 413 kab., LT - 01504 Vilnius.

Daugiausia skaitytojų balsų surinkę knygų autoriai tradiciškai bus apdovanoti Vilniaus knygų mugėje 2015 metų vasario mėnesį.

Akcijos organizatoriai: Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Skaitymo ir kultūrinio raštingumo asociacija. Daugiau...

"Metų knygos rinkimų" knygas rasite mokyklos bibliotekoje. Kviečiame visus, mokinius ir mokytojus, skaityti, balsuoti ir dalintis mintimis apie perskaitytas knygas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą